Lektierne er ikke altid lige lette at komme igennem

Få lektiehjælp til dit barn og løft glæden ved at gå i skole

Mange børn kan lide at gå i skole, men hvis de sakker bagud læringsmæssigt i forhold til de andre børn i klassen, så bliver det knap så sjovt.

Det kan være på grund af larm i skolen eller, at der sker så meget andet, der gør, at dit barn ikke altid kan følge med. Eller måske mangler dit barn motivation og har udfordringer med at koncentrere sig i skoletiden.

Der er dog gode muligheder for at få hjælp og støtte til dit barn, hvis det viser sig, at der opstår problemer. Få lektiehjælp i fritiden til dit barn og løft glæden ved at gå i skole.

På en hjemmeside som jobbi.dk kan du hurtigt og enkelt finde en i dit nærområde, som tilbyder lektiehjælp.

Der er meget at leve op til

Børn og unge i dag har meget at leve op til. De elektroniske medier som f.eks. tv og internet kan hurtigt være med til at skabe nogle illusioner, som børnene føler, at de skal kunne matche.

Samtidig stilles der i skolerne i dag ganske store krav og børnene kan hurtigt føle, at de hele tiden bliver målt og vejet. Hvad nu hvis det kniber med forståelsen i nogle af fagene? Er man så god nok?

Det hele kan være med til at påvirke selvtilliden og selvforståelsen – og så bliver det faktisk kun endnu sværere at tilegne sig og forstå ny viden.

Unge har gode forudsætninger for at tilbyde lektiehjælp

Det kan ofte være en fordel, at det er andre end dig selv som forælder, som hjælper dit barn med lektierne.

Unge har nogle særlig gode forudsætninger for at tilbyde lektiehjælp til børn, som er yngre end dem selv. Først og fremmest er unge gode til at tale i øjenhøjde med yngre børn og forstår deres verden og udfordringer godt, fordi det ikke er så mange år siden, at de selv har været i samme alder og måske endda også har kæmpet med lektierne.

Derudover lytter børn måske bedre til andre end sine egne forældre. Så lektiehjælp fra unge til børn er godt for begge parter, og så går det ikke ud over dit forhold til dit barn som forælder.

Lektiehjælp er godt for dit barns koncentrationsevne

Når der afsættes et bestemt tidsrum til lektiehjælp, giver det dit barn en god mulighed for at koncentrere sig i længere tid ad gangen.

I skolen kan der være mange forstyrrelser, der gør, at dit barn kan have svært ved at fokusere på lektierne og tænke klart. Fokuseret lektiehjælp, hvor der er ro omkring dit barn, er godt for koncentrationsevnen. Derudover gør lektiehjælp det nemmere for dit barn at tage imod ny læring og blive bedre til sine fag i skolen.

Samtidig giver det også barnet (og måske endda også forældrene) en indre ro at vide, at der er styr på, hvornår det med lektierne skal foregå samtidig med, at lektier ikke kommer til at fylde det hele, men er afgrænset til bestemte tidsrum.

Skab større selvværd og glæde med lektiehjælp

Hvis dit barn har det vanskeligt med et bestemt fag, som for eksempel matematik, og ikke er i stand til at følge med i skolen, kan det gå ud over dit barns selvværd.

Få lektiehjælp til dit barn og skab større selvværd ved at hjælpe dit barn til at blive bedre og finde en større glæde ved at lykkes med sine lektier. Det kan være helt afgørende for dit barn senere i livet at få den nødvendige lektiehjælp nu, så selvværd og selvtillid kan bygges op og styrkes gennem hele barndommen.

Gør det sjovere at lave lektier med lektiehjælp

Det siges, at der skal mange til at opdrage et barn. Med lektiehjælp fra en anden end barnets egne forældre, kan lektiehjælp gå hen og blive en hel fornøjelse, hvis dit barn få en god relation til en ung, som tilbyder lektiehjælp. Unge studerende, som tilbyder lektiehjælp, har måske gode og kreative ideer fra deres egen skolegang til at gøre lektielæsning sjovt og dermed til noget, som dit barn sætter pris på i stedet for at opleve det som et problem.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *