Flot shelter i skoven

Danskerne er vilde med at overnatte i shelters

Gennem de senere år er det blevet mere og mere populært at overnatte i shelter. Der er derfor også blevet opført flere nye shelters rundt omkring på naturskønne steder i landet.

I det hele taget bruger flere og flere danskere naturen mere aktivt. Det er en positiv udvikling, for det er på mange måder både sundt og lærerigt at opholde sig ude i naturen.

Hvorfor er det så fedt at overnatte udenfor?

Der er flere grunde til, at mange synes, at det er superrart at overnatte ude under åben himmel. Der er blandt andet rigeligt af frisk luft. Desuden kommer du i tæt kontakt med naturen, når du opholder dig ude i den natten over. Det giver dig en stærk oplevelse af frihed og højt til loftet.

Det er også følelsen af god plads og fred og ro, der får flere og flere til at drage ud i naturen og opholde sig der over en eller flere nætter.

Hvem må bruge shelters?

De offentlige shelters er tilgængelige for alle. Nogle steder er du nødt til at booke et ophold, andre steder er det sådan, at det bare handler om at komme først. Der er kun få og letforståelige regler, der gælder, når du anvender et shelter. Dem er du naturligvis nødt til at overholde. Det er jo i alles interesse, at de offentlige shelters bliver efterladt i ordentlig stand. Det respekterer de fleste heldigvis helt uden problemer.

Er du allerede fan af overnatning i shelter, eller har du stadig den oplevelse til gode? Se, hvor der findes shelters, pak dine ting og tag afsted. Der er en vis risiko for, at du bliver lige så vild med det som tusindvis af andre shelter-brugere. Vil du gerne løbe den risiko?

Billig overnatningsform

Shelters er nok en af de billigste overnatningsformer, som man kan komme i nærheden af. De fleste shelters koster det rent faktisk slet ingen ting at benytte sig af, mens det er meget lave beløb der er tale om, de få steder, hvor der skal betales.

Hvor finder man de danske shelters?

Det er ganske simpelt. Hop ind på shelter-oversigt.dk og få det store overblik over shelters i hele landet. Her finder du også masser af information omring de enkelte shelters ligesom både du og andre som brugere har mulighed for at give jeres bedømmelse af de shelters I har besøgt. Spørg også gerne de øvrige brugere om gode råd og vejledning inden du vælger, hvor den næste tur skal gå hen.

 

Flere og flere bygger sit eget shelter

Et godt eksempel på, at det virkeligt er blevet populært at ”komme i et med naturen” ved at overnatte i shelter under åben himmel er, at mange har valgt at bygge deres helt eget shelter, som de kan benytte, lige når det passer dem.

Man kommer selvfølgelig ikke rundt i landet på den måde. Men til gengæld kan man let og hurtigt komme udenfor og overnatte i den friske luft – noget som altså tiltaler flere og flere.

Skulle du have lyst til at give dig i kast med at etablere et shelter selv, kan du se her, hvad der skal til: shelter-oversigt.dk/byg-selv-shelter/ sammen med et nogenlunde fornuftigt bud på udgiften.

Et godt råd

Forbered dig på, at de danske shelters i nogle perioder af året er blevet så populære at benytte, at der godt kan være optaget, når du kommer frem. Et godt råd er derfor, at de vælger et par alternative shelterpladser ud, som du kan tage videre til, hvis det ikke lykkes at finde plads på dit favoritsted.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *