Seniordating er vokset markant i løbet af de seneste år

Netdating er blevet mere og mere normalt i løbet af de senere år. Faktisk er det blevet så normalt, at det efterhånden er mere normalt for unge at have haft flere datingapps på deres mobiler, end aldrig at have haft en eneste.

Den samme tendens ses hos seniorer; dog ikke i samme grad. Der er endnu mange seniorer, der ikke har bevæget sig ud på online dating området, men efterhånden er der faktisk også mange, der har.

Hvis du vil blive klogere på denne udvikling indenfor seniordating, så kan du blot læse mere her, hvor denne markante stigning netop diskuteres.

Udviklingen indenfor seniordating – hvor markant en forskel ses?

Udviklingen indenfor seniordating er markant, og det kan særligt ses hos de forskellige datingportaler, der netop henvender sig til de ældre. En Gallupundersøgelse viser, at mere end hver femte over 60 år gerne vil benytte en datingportal til at søge en ny partner, og op imod hver tiende har allerede prøver kræfter med det.

Dette kan datingportalerne nikke genkendende til, da de netop har haft denne erfaring, og kigger de på deres tal, så er det også en udvikling i denne retning, som de viser. Hos Senior-date er antallet af medlemmer steget fra 44.000 medlemmer til hele 64.000 medlemmer i løbet af kun to år.

Hos andre datinghjemmesider er det også blevet udtalt, at medlemmer over 50 år faktisk udgør helt op til en fjerdedel af alle sidens medlemmer, hvilket også kan betragtes som en markant udvikling fra år tilbage.

Hvad skyldes denne udvikling?

Der kan være flere årsager til denne udvikling, og det er svært at sige lige præcis, hvad der har gjort den største forskel fra år tilbage til nu.

Dog er der nogle forskellige tendenser, der er til at sætte ord på.

Først og fremmest er netdating blevet en del mere normalt end for år tilbage, og kvaliteten af hjemmesiderne er også steget, efterhånden som skaberne har været i gang i længere tid. Denne kombination gør det alt i alt mere fristende og mindre farligt at prøve kræfter med netdating, da stort set enhver anden også har gjort det.

Derudover er der også sket en udvikling i samfundet. For blot år tilbage var det ganske utænkeligt for en kvinde over 50 at aktivt søge en ny ægtefælle.

Mændene havde en langt større chance for at finde en ny hustru, hvilket i høj grad skyldes, at det har været mere acceptabelt for mænd at finde en ældre kone, og for kvinder at finde en ældre mand. Det omvendte koncept har ikke været en tendens på samme måde.

Heldigvis er det ikke sådan det ser ud længere; nu nægter både mænd og kvinder at fortsætte livet som enlige og single, bare fordi kørekortet siger 50 eller 60+.

Hvorfor vælger seniorer og at søge nye partnere?

At søge en ny partner som senior kan være utroligt skræmmende; særligt hvis du har haft den samme partner i en længere årrække, hvilket ofte er tilfældet, uanset om I vælger en skilsmisse, eller din partner er gået bort.

Dog er der flere og flere, der vælger at kaste sig ud i det alligevel, da de måske ikke føler, at de er klar til at leve livet alene.

Dog er der også mange, der bruger datingapps og hjemmesider til blot at finde venner. Som senior kan det være svært at vedligeholde venskaber, og måske har du ikke længere så mange venner, som du kan række ud til.

Her kan datingapps og hjemmesider være geniale til at skabe nye forbindelser med andre, der har samme interesser som dig, og som I kan dyrke sammen.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *