Fra ung til gammel – puslespil er altid populært

Puslespil er for hele familien! Og der findes masser af puslespil til ethvert behov, til små, til store eller når hele familien er samlet. Puslespil er god gymnastik til hjernen og danner grundlaget for mange, mange timers aktivitet og underholdning. Et godt puslespil er ikke svært at finde. Man kan få puslespil i mange farver, former, billeder, figurer eller print. Mange findes med flere forskellige sværhedsgrader, hvilket ofte gør sig gældende ud fra antallet af brikker. Der findes puslespil med over 1000 brikker, der findes puslespil i tredimensionelle værdier, og der findes puslespil i alverdens forskellige billeder og mønstre. Uanset hvad du er til, så er der et puslespil, som passer lige netop til dig.

Puslespil er på mode

Puslespil har eksisteret meget længe, og har bevæget sig mange år op gennem historien. Et puslespil går dog ikke af mode ligesom mange andre forskellige slags spil, som måske kun er spændende i et par måneder. Puslespil er altid populært, og de mister ikke de interessante, sjove og udfordrende elementer. At lægge puslespil er sjovt for hele familien. Her aktiverer du hjernens genkendelsessans samt de logiske dele af hjernens funktion. Det er altså ikke bare sjovt og hyggeligt, men i dén grad også meget lærerigt at lægge puslespil. Her handler det om at kunne matche de rigtige brikker med hinanden, og her skal man sørge for at give sig god tid. Et stort puslespil med mange brikker, kan nemlig godt tage lang tid at lægge. Til gengæld er der også en meget stor tilfredsstillelse i at lægge puslespilet helt færdigt. Og når den sidste brik er lagt, ved du hvor godt et stykke arbejde, du har lagt i det hele.

Puslespil er god hjernegymnastik

Fra de helt unge til de helt gamle besidder puslespil nogle fantastiske egenskaber, som er med til at udvikle og vedligeholde hjernen. Farver og pasformer, motiver og mønstergenkendelse er alt sammen ting, som er med til at træne hjernen. Samtidig er puslespil en god udfordring for finmotorikken for både de helt små børn, men også for ældre mennesker eller handicappede. Så der er altså mange gode grunde til, at man i mange situationer kan have rigtig meget ud af at lægge puslespil. Og puslespil anvendes da også i stor grad som en del at indlæringsprocesson til at fra børnehavebørn til de ældre på plejehjem.

Hvor finder jeg et godt puslespil?

Et godt sted at starte er på hyggeonkel.dk, som fører et at Danmarks største udvalg af puslespil. Her kan man findes en masse forskellige puslespil, som er gode og sjove – uanset om man er ung eller gammel eller midt i mellem. Til de helt små børn findes der de helt simple puslespil med meget få brikker i. Det er både sundt og lærerigt for børnene, at forstå hvordan forskellige former og farver kan passe sammen. Til de lidt større børn findes puslespil, som er lidt mere avancerede med flere forskellige mønstre, former og med flere brikker i. Her kan det være sjovt for børnene selv at kunne vælge deres eget puslespil – for eksempel ét med yndlingstegneseriefiguren på. Der findes også familievenlige puslespil, hvor der både er sjov og udfordring til børn og voksne. Her er det typisk større børn, der kan få glæde af at lægge puslespillet sammen med enten far eller mor – eller måske er det noget, som hele familien er fælles om. Ligemeget hvad I har lyst til i din familie, så er puslespil sjove og lærerige, og så kan de nemt pakkes i tasken og tages med på ferien eller rejsen – eller måske i sommerhuset. Det kan også være at I bare nyder ferien derhjemme, og har brug for en god og hyggelig aktivitet til den sene sommeraftener?

 

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *